Flat Preloader Icon

Meny

Miljöbyggnad ger en bra lägesbeskrivning, men hjälper också fastighetsägaren att se vilka förbättringsområden som finns och planera för dem.

Vi är certifierade som samordnare för Miljöbyggnad iDrift!

Certifieringssystemet Miljöbyggnad handlade tidigare endast om nybyggnationer, men sedan en tid finns även ett system för byggnader som redan finns i drift. Det handlar om väldigt många byggnader och många förbättringsmöjligheter!

Sustainble green building. Eco-friendly building. Sustainable glass office building with tree
Sustainble green building. Eco-friendly building. Sustainable glass office building with tree

Med systemet kan en byggnad betygsättas med poäng i klasserna guld, silver och brons inom de fem områdena resurser, inomhusmiljö, skick, klimatpåverkan och utomhusmiljö. Miljöbyggnad ger en bra lägesbeskrivning, men hjälper också fastighetsägaren att se vilka förbättringsområden som finns och planera för dem. Förutom förbättringar för miljö och hälsa finns också ekonomiska möjligheter som gröna lån med lägre ränta.       

Kontakta Catarina Bohlin om Miljöbyggnad iDrift.

catarina.bohlin@nsprojektledning.se

070 – 696 18 76

Wallenstam har guldcertifierade kontor:

https://www.wallenstam.se/sv/om_oss/investor-relations/pressmeddelanden/?pressItemId=2057079

Turning Torso är certifierat som Miljöbyggnad iDrift nivå Silver:

https://forvaltarforum.se/2022/03/08/turning-torsos-projektledare-ger-tips-om-miljobyggnad-idrift/

Swedish Green Building Council, SGBC, om Miljöbyggnad iDrift:

https://www.sgbc.se/certifiering/miljobyggnad-idrift

Senaste nyheterna
Dela nyhet
Nyheter

Liknande nyheter

image-5

Vi önskar er alla en riktigt glad och trevlig sommar!

Man signing contract

Nytt ramavtal med Luleå kommun inom fukt- och inomhusmiljöfrågor

image-4

Materialinventering inför rivning av gamla brandstationen

1

Lumire – Nybyggnation av bilhall för biogasfordon 2022 – 2023

image-6

Personaldagar i Kåbdalis!

eec51fe2-d180-4f1e-8ef3-afea21dc5870

Hertsöskolan 2021 – Fuktskadeutredningar

Certifierad samordnare för Miljöbyggnad iDrift!

Biträdande byggprojektledare

Linus arbetar som biträdande projektledare inom bygg, miljö och fukt. Hans arbetsuppgifter är varierande och består bland annat av besiktningar, utredningar och dokumentation samt egna mindre projekt.

”Variationen, att få lämna kontoret ibland och få komma ut på fältet och undersöka och utreda i olika typer av byggnader” säger Linus är en anledningarna varför han trivs så bra med sitt arbete hos N & S Projektledning.

På gymnasiet läste Linus systemteknik och konstruktion och efter studierna blev det militärtjänstgöring och tre år som ställföreträdande gruppchef på A8 i Boden. I slutet av 2016 började Linus hos N & S Projektledning.

När snön ligger tjock på marken åker Linus gärna med sina vänner upp till Vuoggatjålme för att åka skoter och umgås. På sommaren lockar båt- och stuglivet.

Certifierad samordnare för Miljöbyggnad iDrift!

Biträdande byggprojektledare

Anna arbetar som biträdande byggprojektledare och byggledare och är ett av våra senaste tillskott hos N & S Projektledning.  
Anna är i grunden utbildad snickare men har tidigare arbetat som säljare. Lusten att återvända till byggbranschen lockade och Anna önskade se en större del av branschen. Möjligheten att arbeta med byggprojekt i olika skeden gjorde att Anna valde att utbilda sig till byggnadsingenjör hos NBI/Handelsakademin i Luleå. Under utbildningen gjorde Anna praktik hos AFRY, där hon fick en inblick i arbetet som konstruktör.
När Anna lämnar kontoret umgås hon gärna med sin familj. Det blir även många timmar i olika byggprojekt hemma på gården i Persön.

Certifierad samordnare för Miljöbyggnad iDrift!

Handläggande A-projektör

Ulrika arbetar som A-projektör och gillar att arbeta i projekt redan i tidiga skeden där hon får möjlighet att vara med och utforma miljöer och visioner. Hon är lyhörd, engagerad och i nära samarbete med kunden har hon som mål att skapa de bästa lösningarna utifrån de behov som finns.

Projektering, färgsättning och gestaltning samt byggnadsmodellering är några av Ulrikas arbetsuppgifter hos N & S Projektledning.

Ulrika har utbildat sig på Luleå tekniska universitet där hon läst Civilingenjör arkitektur med inriktning Rummet. Ulrika har börjat arbeta 2013 och har flera års erfarenhet från branschen och har arbetat både med mindre uppdrag som med större projekt. I slutet av 2021 började hon hos N & S Projektledning, innan det har hon arbetat hos ABM och Tyréns.

På fritiden gillar Ulrika att träna, det gör hon antingen på gymmet, tillsammans med sina tre schäfrar eller genom ett dressyrpass i sadeln. När tillfällen ges åker hon gärna till fjällen eller till stugan i Avvakko.

Certifierad samordnare för Miljöbyggnad iDrift!

Handläggande A-projektör

Emelie arbetar som handläggande A-projektör och hennes främsta arbetsuppgifter är att projektera, skapa ritningar, 3d-modeller och andra handlingar som behövs i stora och i små projekt. Hon har tidigare arbetat som konstruktör, vilket ger ytterligare en dimension till hennes arbeten.  

Emelie har studerat och tagit sin examen på Luleå tekniska universitet där hon har läst till civilingenjör arkitektur med inriktning mot konstruktion. Under utbildningen läste Emelie ett år i Italien på Politecnico di Milano, Structural and Architectural Engineering.

I april 2021 började Emelie hos N & S Projektledning och innan dess arbetade hon på A & D arkitektkontor och hos WSP.

När arbetsdagen är slut gillar Emelie att spendera tid med sin familj.

Jan Nilsson

Handläggande A-projektör

Johan arbetar som handläggande A-projektör. Han har en förkärlek till nyskapande arkitektur och traditionsenlig byggnadsvård. Johans arbetsuppgifter hos N & S Projektledning är varierande men består både av projektering, skapa 3d-modeller och framtagning av ritningar samt även byggledning, statusutredningar och skadeutredningar

Johan har studerat på Luleå tekniska universitet 2015 där han gick Civilingenjör arkitektur. Han har även utbildat sig till BAS-U/BAS-P. Innan Johan började hos N & S Projektledning 2021 har han arbetat hos MAF Arkitektkontor och Arvesunds living AB, Svenska Ladhus.

På sin lediga tid är Johan gärna ute i skog och natur, då friluftsliv är ett av hans stora intressen.

Jan Nilsson

Byggprojektledare, delägare

Jan arbetar som byggprojektledare inom bygg, mark och anläggning. Han arbetar även med miljöinventeringar, upprättar rivningsplaner samt som rivningsledare. Han är också KA (K) enligt PBL, BAS-P i olika uppdrag och besiktningsman.

Jan har en examen från Luleå tekniska universitet, väg- och vatteningenjör. Innan han var med och startade N & S Projektledning 2011 arbetade han på entreprenadföretag, konsultföretag och som utbildare inom byggbranschen.

På sin lediga tid åker Jan gärna till stugan i Abisko. Friluftsliv och framför allt utförsåkning är hans stora intressen.

Mikael Nilsson

Byggprojektledare

Mikael arbetar som byggprojektledare. Han gillar omväxlingen i sitt arbete där projekten kan variera mellan allt från naturum i fjällvärlden till stora komplexa byggnader. Mikael arbetar främst som huvudbesiktningsman vid entreprenader och är även KA (K) enligt PBL.

Han har gått husbyggnadsteknisk utbildning och har över 30 år erfarenhet av husbyggnads- och anläggningsarbeten. Innan Mikael var med och startade N & S Projektledning 2011 arbetade han som avdelningschef på Hifab, Luleå. Han har även arbetat som arbetsledare och platschef åt olika entreprenadföretag.

När Mikael inte arbetar åker han gärna till stugan och njuter av naturen eller reser till varmare breddgrader för sol och återhämtning vid Medelhavet.

Certifiering av RISE, certifikat SC0903-15.

Martina Bergman

GRUPPLEDARE FUKT OCH MILJÖ

Martina arbetar som projektledare inom fukt och miljö och arbetar bland annat med statusbesiktningar av fastigheter, miljöinventeringar, PCB-inventeringar, rivningsplaner, miljöstyrning för om- och tillbyggnation. Martina uppskattar mixen av projektledning, planering, strukturering och arbete ute på fält. Martina är utbildad till projektingenjör på Luleå tekniska universitet och har vidareutbildat sig inom fastighetsförvaltning, ledarskap, miljöinventering av byggnader samt inomhusmiljö. Hon är även auktoriserad provtagare via Eurofins. Innan Martina började hos N & S Projektledning 2017 arbetade hon åt Riksbyggen och Luleå kommun, stadsbyggnadsförvaltningen. På vinter spenderar gärna Martina sin fritid i husvagnen på Dundret där hon åker skidor och umgås med vänner och familj. På sommaren är det odling hemma i grönsakslandet i Hagaviken som är i fokus.

Tobias Öqvist

GRUPPLEDARE BYGGPROJEKTLEDNING

Tobias arbetar som byggprojektledare och är gruppledare för byggprojektledning på N & S Projektledning. Hans huvudsakliga uppdrag är bland annat projekt- och byggledare samt att utföra besiktningar. Han är även KA (K) enligt PBL. Tobias är i grunden utbildad till väg- och vatteningenjör på Luleå tekniska universitet och har varit yrkesverksam i cirka tio år. Innan Tobias började hos N & S Projektledning 2017 har han arbetat som beställare, bygg- och projektledare, projekteringsledare och projektör hos bland annat Luleå kommun, Sweco och ABM. På fritiden umgås han ofta med familj och vänner. Han är spenderar gärna tid ute i naturen för att åka skoter, vandra eller fiska. Tobias har även ett stort intresse av musik, matlagning och han är gärna ute för att meka eller snickra hemma på gården. Certifiering av RISE, certifikat C002783, kontrollansvarig behörighet K.

Hans Niemi

PROJEKTERINGSLEDARE, GRUPPLEDARE, DELÄGARE

Hans arbetar som projekteringsledare, uppdragsledare samt gruppledare för A-projekteringen hos N & S Projektledning. Han är A-projektörernas spindel i nätet och arbetsleder samt samordnar med andra teknikkonsulter. Produktionskostnadskalkyler och tekniska beskrivningar är också en del av Hans arbetsuppgifter. Hans är i grunden utbildad som maskiningenjör vid Luleå tekniska universitet och har varit yrkesverksam i över 20 år. Tidigare har Hans arbetat som projekteringsledare på a och d Arkitektkontor, som projekteringsledare på ABM och som takstolskonstruktör på TK Bygg. På fritiden umgås Hans gärna med familj och vänner om han inte är ute och fiskar.

Mikael Strandberg

VD, PROJEKTLEDARE, DELÄGARE

Mikael arbetar som projektledare inom fukt och miljö och är företagets VD. Han gillar variationen av att arbeta med både praktiskt och med huvudet, på kontor och ute på fält.

Mikael har lång erfarenhet av att arbeta inom fukt och miljö. Bland annat som fuktsakkunnig, auktoriserad RBK-fuktkontrollant samt inom fukt- och sjuka husutredningar samt miljöinventeringar. Han är även auktoriserad provtagare för Eurofins/Pegasus lab.

Mikael har en bakgrund som snickare och är utbildad inom bygg och anläggningsteknik. Han har varit i branschen över 20 år och har ett brett nätverk. Innan Mikael var med och startade N & S Projektledning 2011 arbetade han åt Munter och Hifab.

2021 utbildade Mikael sig till byggdoktor. Byggdoktorerna är, sedan 1986, ett nätverk av sakkunniga skadeutredare med mycket hög kvalitet inom främst fukttekniska utredningar.

När Mikaels arbetsdag är slut är det fullt fokus på familjen som gäller. Han gillar även att renovera hemma i villan eller åka en sväng med traktorn.